woensdag 31 oktober 2012

Verdieping 3 Google+ To be or not to be...

Verdieping 3 Google+ To be or not to be...

In verdieping 3 gaan we ons dus bezig houden met Google eigenlijk Google+, mooi ik doe heel veel met Google dus dit zou niet echt moeilijk moeten zijn. Maar het is nooit weg om eens te analyseren waarom je bepaalde dingen doet zoals je ze doet. Terwijl ik dit zit te schrijven zit ik in een huis wat volkomen op zijn kop staat! De verbouwing is nu in volle gang! We hebben de keuken in de woonkamer voorlopig, naast mijn computer wat wel weer makkelijk is...

Nou aan de slag met Google, wat doe ik op dit moment met Google? Veel, email, documenten lezen bewerken en maken. Dit voornamelijk privĂ©, maar ook voor het OR werk. Enige tijd terug heeft de OR Archos Tablets gekregen voor het OR werk. Minder papier en alle stukken bij de hand! Dit doe ik via Google, en dat werkt meestal fijn. Waar ik ook Google vaak voor gebruik is het vinden van de weg, moet ik ergens heen waar ik nooit geweest ben kijk ik even op Google Maps, ideaal omdat je ook de gebouwen in beeld kan zien, zodat je beter je doel herkend. 

Gmail is ook zeer bruikbaar, veel opslag ruimte en altijd beschikbaar als je Internet beschikbaar hebt. De normale email van mijn ISP gebruik ik eigenlijk niet meer. Google is eigenlijk niet meer weg te denken in mijn leven!  Nou we gaan eens kijken wat Rob allemaal verzonnen heeft als opdracht!



  • Activeer je Google+ account en vul deze vervolgens in. Let ook op hoe je Instellingen zet.
  • Maak een Kring met daarin de collega’s van je bibliotheek
  • Plaats vervolgens berichtjes op je eigen Google+ en deel die met je collega’s
  • Geef websites die je leuk vindt een +1 waardering en deel die op je eigen Google+
  • Heb je een webcam, organiseer dan eens een Google Hangout
  • Beschik je over een smartphone of tablet, download en probeer dan de Google+ app uit
  • Schrijf een stukje op je blog. Wat vind je van Google+ en wat kun je er mee in de bibliotheek?
  • Google+ uitschakelen? Dat kan helemaal onderaan bij de Instellingen van je Google+

Het activeren van Google+ was een eitje, dit had ik namelijk al gedaan. Ik heb collega's de vergelijking met Facebook zien maken, toch denk ik dat Goolge+ een andere vorm en toepassing heeft. Waarschijnlijk gebruik je Google+ meer in werk situaties, of zou je dit kunnen gebruiken op die manier. Maak een Kring met de collega's, voor het gemak heb ik die voorlopig even onder 'kennissen' gezet, niet omdat mijn collega's geen vrienden zijn :-) maar ik moet het toch indelen ...
Goed dat is niet zo moeilijk allemaal, maar nu een bericht? Heb ik ook gedaan in de vorm van een URL naar mijn carillon website. Als het goed is hebben de collega's die ook Google+ bezitten en die in mijn Kring zitten dit berichtje ontvangen...ik hoor het wel!


Websites die ik leuk vindt een plus +1 waardering geven? Ook gedaan, mijn eigen 11 verdiepingen weblog en de carillon site hebben nu +1 waardering! O misschien ook nog de bibliotheek website? Nou vooruit...

Heb je een webcam, organiseer een Google Hangout!  Ja dat is een beetje moeilijk, wij zijn in dit huis wel frequente gebruikers van Skypen organiseren regelmatig 'Hangouts' met de familie in Verweggistan. Om dit uit te proberen heb ik wel eens gechat met dochter Kim met mijn computer vanaf de zolderverdieping met de webcam op haar laptop. Ook met de family hebben we dus regelmatig van dit soort sessies, met deelnemers uit de VS, Thailand en de Filipijnen. Helemaal onbekend is het dus niet!
De Google app op het OR tablet? Ja dat ga ik maar eens proberen, maar het ding ligt op de Spieringstraat dus dat gaat vandaag niet lukken!
Wat kunnen we met Google in de bibliotheek? Ik kan geen dag zonder Google tijdens mijn werk, maar dan de zoekfunctie, vragen kan ik in seconden oplossen. Boektitels vinden, ook al weet een klant slechts te vertellen waar het verhaal over gaat en niet bekent is met auteur of de titel van het boek, het kan allemaal! Misschien kunnen we contact gaan onderhouden met de klanten via een Google Hangout?
Hoewel Skype dan meer voor de hand is, Skype is behoorlijk ingeburgerd. Bij jongen mensen is natuurlijk MSM favoriet, en natuurlijk is dat ook weer achterhaald aangezien de jongeren meer via de smartphone werken. Er is natuurlijk ook een gevaar aan Google, het is een groot bedrijf uit de VS. Data is ook opgeslagen in de VS, en valt onder de wetten die in de VS gelden. Grote geheimen kan je dus beter niet opslaan bij Google. Maar grote geheimen heb ik eigenlijk niet, dus ik ben een groot gebruiker bij Google! Dan is ook nog maar de vraag, hoelang blijft het allemaal gratis?



Tot slot maar weer een wijsheid van een van mijn geliefde schrijvers:

De inspiratie is aangewezen op de constructie en omgekeerd.
Simon Vestdijk
Nederlands schrijver 1898-1971


Geen opmerkingen:

Een reactie posten